Tragický začiatok roka v Salvádore, zavraždili tam až 35 ľudí

NETKY.SK • 3 Január 2016, 11:10 • 2 min
Tragický začiatok roka v Salvádore, zavraždili tam až 35 ľudí

SAN SALVADOR - Stredoamerická republika Salvádor vstúpila do nového roka krvavým násilím, ktorého výsledkom bolo v prvý deň 35 zavraždených ľudí. S odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej prokuratúry o tom dnes informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Z rôznych častí Salvádoru hlásili na Nový rok súboje medzi znepriatelenými bandami, ako aj ich strety s bezpečnostnými silami, pričom v dvoch z týchto prípadov zaznamenali až šesť obetí na životoch. Zodpovednosť za násilie pripisujú väčšinou mládežníckym gangom označovaným výrazom "maras". Objavujú sa však aj správy o "eskadrónach smrti" vraždiacich mladých Salvádorčanov, ktorých považujú za príslušníkov týchto skupín.

 

Počas roka 2015 zaznamenali v Salvádore každý deň v priemere 18 vrážd, z čoho vychádza pomer 105 vrážd na 100.000 obyvateľov. Podľa DPA bol Salvádor hodnotený ako krajina s najvyššou mierou násilia na svete okrem oblastí vojnových konfliktov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies