Tragický víkend: V Indii sa prevrátila preplnená loď, zahynulo 18 dedinčanov

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 14:48 • 2 min
Tragický víkend: V Indii sa prevrátila preplnená loď, zahynulo 18 dedinčanov

KALKATA - Osemnásť tiel vyzdvihli dnes záchranári z rieky vo východoindickom štáte Západné Bengálsko, kde sa v sobotu prevrátila preplnená loď, ktorou sa vracali domov účastníci dedinského jarmoku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Plavidlo sa prevrátilo v sobotu večer, keď dedinčania, ktorí sa chceli dostať na druhý breh rieky, neuposlúchli varovanie posádky, že loď je preplnená, uviedol predstaviteľ miestnej samosprávy.

 

Podľa neho sa záchranné a pátracie práce už skončili, pričom sa z vody podarilo zachrániť desiatky ľudí, avšak 18 pasažierov nešťastie neprežilo. Plavidlo sa potopilo údajne v dôsledku preťaženia a silných prúdov, a to až do hĺbky 28 metrov.


Nehody riečnych trajektov sú v Indii bežné. Väčšinou sa pod ne podpisuje zlý technický stav plavidiel, prekročenie kapacity a nedodržiavanie bezpečnostných predpisov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona