Tragický požiar londýnskeho vežiaka majú na svedomí dodávatelia! Pri opravách použili horľavý materiál

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 12:49 • 2 min
Tragický požiar londýnskeho vežiaka majú na svedomí dodávatelia! Pri opravách použili horľavý materiál

LONDÝN - Dodávatelia renovujúci výškovú obytnú budovu Grenfell Tower v Londýne, pri ktorej požiari zahynulo najmenej 80 ľudí, vymenili obkladový materiál za lacnejší a horľavejší, píšu dnes britské médiá.

slovakia

left justify in out

Výmena pôvodne plánovaného zinkového obkladu za lacnejší hliníkový počas renovácie v roku 2014 ušetrila takmer 300.000 libier (341.000 eur), informovala BBC s odvolaním sa na dokumenty, ktoré unikli do médií.

 

Denník Times uviedol, že sa dostal k e-mailom s podobným obsahom. Písalo sa v nich o nutnosti úspor v rámci projektu renovácie budovy, ktorý pre mestskú časť Kensington zabezpečuje správcovská spoločnosť KCTMO.

 

Na krátkom štvrtkovom zasadnutí mestskej časti sa jej starosta Nicholas Paget-Brown ospravedlnil za reakciu svojho úradu na požiar Grenfell Tower.

 

Britská premiérka Theresa Mayová vo štvrtok poverila bývalého sudcu odvolacieho súdu vedením vyšetrovania tohto požiaru. "Som presvedčená, že všetky obete tejto hroznej tragédie a rodiny, ktoré tak veľmi trpeli, sa dočkajú spravodlivosti," povedala Mayová.

 

Aktivisti zo skupiny Grenfell Action Group tvrdia, že už niekoľko rokov varovali pred rizikom požiaru vežiaka, pričom upozornili aj na horľavé obloženie. Vlani v novembri na blogu obvinili KCTMO, že zanedbala zákonom stanovené bezpečnostné a zdravotné opatrenia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies