Tragický týždeň na horách pokračuje, o život prišli ďalší dvaja horolezci

NETKY.SK • 31 December 2015, 19:04 • 2 min
Tragický týždeň na horách pokračuje, o život prišli ďalší dvaja horolezci

POPRAD - Tragický týždeň v Tatrách pokračuje, o život prišli ďalší dvaja ľudia. Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že v stredu (30.12.) vo večerných hodinách požiadali o pomoc horských záchranárov slovenskí turisti ubytovaní v Ždiari.

slovakia

left justify in out

Ich kolega sa ráno vybral na Havran, najvyšší vrch Belianskych Tatier, kde nevedie značený turistický chodník. Z túry sa však nevrátil a mobilný telefón nedvíhal.

 

Záchranári HZS v spolupráci s Letkou Ministerstva vnútra SR v nočných hodinách vybavení prístrojmi na nočné videnie a termovíziou leteli pátrať po 26-ročnom Slovákovi a prehľadávali oblasť Havrana zo severnej aj južnej strany.

 

Počas pátrania ich požiadali o pomoc poľskí záchranári v oblasti Čierneho Mengusovského štítu, kde našli zraneného poľského horolezca. Toho transportovali vrtuľníkom do nemocnice v Zakopanom, dnes v poobedňajších hodinách však Poliak zraneniam podľahol.

 

Po skončení záchrannej akcie v Poľsku sa posádka o 5. hodine ráno vrátila na heliport v Starom Smokovci a ráno pátranie po nezvestnom Slovákovi pokračovalo. V obedňajších hodinách sa záchranárom HZS zo vzduchu podarilo nájsť hľadaného turistu v Hlásnom žľabe severovýchodnom úbočí Ždiarskej vidly. Záchranári na mieste zistili, že mladý muž si pádom privodil zranenia nezlučiteľné so životom. Jeho telesné pozostatky transportovali vrtuľníkom do márnice v Ždiari.

 

Za posledné dva dni ide pritom už o šieste úmrtie na území Tatier. V stredu v doobedňajších hodinách prišli o život vo Vysokých Tatrách traja slovenskí horolezci a v Západných Tatrách v oblasti Parichvosta zomrel ďalší horolezec.

 

 

Tragický týždeň v tatrách pokračujeVo večerných hodinách dňa 30.12.2015 boli záchranári HZS požiadaní o pomoc slovensk...

Posted by Horská Záchranná Služba on 31. december 2015

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies