Tragický karneval v Bolívii: Zomrelo 75 ľudí

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 11:05 • 2 min
Tragický karneval v Bolívii: Zomrelo 75 ľudí

ORURO - Počas karnevalu v Bolívii, ktorý sa uskutočnil v minulých dňoch, prišlo o život 75 ľudí.

slovakia

left justify in out

Najmenej 15 z nich od minulej soboty do utorka prišlo o život následkom násilností, uviedla v stredu bolívijská vláda, ďalších 37 osôb zahynulo pri dopravných nehodách, ostatní zomreli podľa vlády z rozličných dôvodov počas karnevalu. V sobotu sa počas karnevalového sprievodu v meste zrútia lávka pre chodcov a zabila 5 osôb, desiatky ďalších utrpeli zranenia. Lávka sa zrútila pod váhou divákov na kapelu hudobníkov. Podľa ministra vnútra Carlosa Romera boli medzi mŕtvymi traja hudobníci. Tradičný karnevalový pochod ulicami mesta prilákal v bolívijskom meste Oruro približne 350 000 divákov.

Štvordňový výročný karneval je najoslavovanejším sviatkom v Bolívii, do regionálnej metropoly pritiahne vždy najmenej 20 000 hudobníkov a tanečníkov a desiatky tisícov turistov. Karneval v Oruro je vyše 2000-ročný pôvodne náboženský festival, ktorý bol zaradený na zoznam kultúrneho dedičstva UNESCO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies