Tragickú nehodu autobusu na juhozápade Francúzska mohla spôsobiť nafta unikajúca z prerazenej nádrže

NETKY.SK • 26 Október 2015, 19:04 • 2 min
Tragickú nehodu autobusu na juhozápade Francúzska mohla spôsobiť nafta unikajúca z prerazenej nádrže

BORDEAUX - K tragédii na juhozápade Francúzska, kde si zrážka autobusu a kamióna vyžiadala pred troma dňami 43 mŕtvych, mohlo podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov viesť prerazenie rezervnej nádrže kamióna kusom kovu.

slovakia

left justify in out

Unikajúca nafta sa následne mohla pri kontakte s horúcim predmetom vznietiť a mohla tak spôsobiť inferno, ktoré pripravilo o život viac ako štyri desiatky zväčša skôr narodených ľudí.

 

Informácie zverejnil dnes prokurátor Christophe Auger, podľa slov ktorého však túto hypotézu musí ešte potvrdiť pokračujúce vyšetrovanie okolností, ktoré viedli k tragédii.

 

Podľa jeho názoru však spomínaná príčina mohla viesť v piatok ráno k vzniku ohnivej gule, ktorá v krátkom čase zachvátila tak kamión, ako aj autobus, pripomenula tlačová agentúra DPA.

 

Najtragickejšiu cestnú dopravnú nehodu vo Francúzsku v uplynulých viac ako 30 rokoch, ale aj jednu z najvážnejších v uplynulom desaťročí na európskom kontinente, prežilo niekoľko šťastlivcov, ktorí sa včas dostali z autobusu vďaka duchaprítomnosti vodiča. Dejiskom nešťastia bola mimoriadne nebezpečná zákruta pri obci Puisseguin asi 40 kilometrov východe od mesta Bordeaux.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies