Tragická zrážka trajektu a nákladnej lode: Najmenej 35 mŕtvych a 200 nezvestných!

NETKY.SK • 17 August 2013, 07:13 • 2 min
Tragická zrážka trajektu a nákladnej lode: Najmenej 35 mŕtvych a 200 nezvestných!

MANILA - Na minimálne 35 mŕtvych už vzrástla bilancia piatkového potopenia trajektu pri pobreží Filipín, pričom záchranári stále pátrajú po viac ako 200 nezvestných. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na filipínsku armádu.

slovakia

left justify in out

K nešťastiu došlo pri prístave mesta Talisay v provincii Cebu, asi 580 kilometrov južne od Manily. Zhruba 138 metrov dlhý trajekt MV St. Thomas Aquinas s vyše 800 ľuďmi na palube sa potopil vo večerných hodinách miestneho času po zrážke s nákladnou loďou. 

Záchranári a lode plávajúce v okolí už vytiahli z mora najmenej 630 živých osôb. Podľa rôznych údajov sa na palube trajektu s nachádzalo od 840-870 cestujúcich a členov posádky. Podľa armády je stále nezvestných 216 ľudí. 

Trajekt, smerujúci z južnej provincie Agusan del Norte do metropoly Manila, sa po prudkom náraze potopil v priebehu 30 minút. Stovkám ľudí, ktorí v čase kolízie väčšinou ešte spali, nezostala iná voľba, ako skočiť do mora. Do pátrania sa v noci nadnes zapojili lode filipínskej pobrežnej stráže a námorníctva, ako aj rybárske člny a ďalší dobrovoľníci. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies