Tragická smrť v Thajsku: Slon sa vymkol spod kontroly, zabil škótskeho turistu

NETKY.SK • 2 Február 2016, 11:15 • 2 min
Tragická smrť v Thajsku: Slon sa vymkol spod kontroly, zabil škótskeho turistu

BANGKOK - Škótsky turista zahynul v pondelok počas jazdy na slonovi v Thajsku. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na predstaviteľov tamojšej prírodovednej nadácie.

slovakia

left justify in out

Muž bol na výlete so svojou dcérou-tínedžerkou na ostrove dovolenkárov Ko Samui, keď indický vodič slona - mahaut - stratil nad zvieraťom kontrolu. Slon turistu zhodil, potom ho nabral klami a pošliapal. Mužova dcéra a vodič slona vyviazli so závažnými zraneniami.

 

Sloní samec "bol v ruji a reagoval agresívne", uviedol Edwin Wiek, zakladateľ Nadácie priateľov prírody Thajska (WFFT). Poprel správy niektorých médií, že turista slona dráždil. Ide už o šiestu smrteľnú nehodu za posledných päť mesiacov, ktorej účastníkmi boli slonie samce v ruji. Tieto nehody sa stali po celom Thajsku. "Sloních samcov by rozhodne nemali vodiť na tieto výlety, pretože keď sú vzrušení, sú nekontrolovateľní," dodal Wiek.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona