Tragická smrť v okrese Galanta: Auto zachytilo bicykel, cyklista zomrel!

NETKY.SK • 7 Január 2015, 17:41 • 2 min
Tragická smrť v okrese Galanta: Auto zachytilo bicykel, cyklista zomrel!

DOLNÁ STREDA - Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, pri ktorej zomrel cyklista. Ku kolízii došlo v utorok 6. januára o 21.50 h v obci Dolná Streda v okrese Galanta.

slovakia

left justify in out

Vodič osobného auta Toyota Corolla pravdepodobne nedodržal bezpečný bočný odstup od cyklistu jazdiaceho v rovnakom smere. Prednou časťou auta narazil do bicykla, v dôsledku čoho utrpel 58-ročný muž z Dolnej Stredy zranenia, ktorým na mieste podľahol. Dychovou skúškou polícia nezistila požitie alkoholu u vodiča. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ, ktorý 19-ročného vodiča zo Serede obvinil z prečinu usmrtenia.
   

"Polícia apeluje na vodičov, aby nezabúdali, že šoférovanie si vyžaduje stopercentnú koncentráciu. Niekedy chvíľka nepozornosti môže stáť stratu života, či už vlastného alebo iného účastníka cestnej premávky. Preto treba k riadeniu vozidla pristupovať zodpovedne, čo by si mali uvedomovať aj mladí a menej skúsení vodiči," uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Dodala, že polícia sa vo svojej praxi často stretáva s neosvetlenými cyklistami, ktorí nepoužívajú reflexné prvky. V tomto prípade cyklista jazdil podľa predpisov, bol osvetlený a mal na sebe reflexné prvky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona