Tragická nehoda vrtuľníka si vyžiadala dva ľudské životy, obeťami sú piloti Bundeswehru

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 12:16 • 2 min
Tragická nehoda vrtuľníka si vyžiadala dva ľudské životy, obeťami sú piloti Bundeswehru

BERLÍN - Životy dvoch nemeckých vojenských pilotov si vyžiadala havária vrtuľníka, ku ktorej došlo v stredu na severe Mali. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie nemeckej ministerky obrany Ursuly von der Leyen.

slovakia

left justify in out

K havárii útočného vrtuľníka Tiger došlo v stredu o 14.30 h SELČ neďaleko mesta Tabankort v regióne Gao. Príčinou nehody bola s najväčšou pravdepodobnosťou technická porucha, uvádza sa vo vyhlásení mierovej misie OSN v Mali (MINUSMA).

 

"Príčina nešťastia stále nie je známa. Nič však v tejto chvíli nenasvedčuje tomu, že tam bol nejaký vonkajší činiteľ," uviedol podľa agentúry Reuters námestník generálneho inšpektora nemeckých ozbrojených síl (Bundeswehr) viceadmirál Joachim Rühle.

 

Vrtuľník sa zrútil počas prieskumného letu, ktorého cieľom bolo monitorovanie bojových operácií prebiehajúcich v danej oblasti, uviedol bez ďalších podrobností hovorca generálneho tajomníka OSN Antonia Guterresa.

 

V rámci misie MINUSMA pôsobí v Mali takmer 1000 nemeckých vojakov. V roku 2012 sa severu Mali zmocnili na istý čas islamskí militanti, kým proti nim nezasiahli francúzski vojaci. V tejto západoafrickej krajine však odvtedy opakovane dochádza k útokom džihádistov.

 

Výnimočný stav v Mali platí od novembra 2015 a bol opakovane predlžovaný. Bezpečnostným silám umožňuje zadržiavať ľudí a prehľadávať súkromné i verejné budovy bez súhlasu sudcu.

Mierová misia OSN v Mali má za úlohu stabilizovať krajinu. MINUSMA je považovaná za najnebezpečnejšiu misiu mierových síl OSN na svete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies