Tragická nehoda v Číne: Prevrátenie auta naloženého skalami neprežilo 14 ľudí

NETKY.SK • 30 Apríl 2016, 11:09 • 2 min
Tragická nehoda v Číne: Prevrátenie auta naloženého skalami neprežilo 14 ľudí

PEKING - Smrťou 14 ľudí sa skončila v piatok dopravná nehoda na juhu Číny, pri ktorej došlo k prevráteniu auta naloženého skalami. Agentúra AP o tom dnes informovala s odvolaním sa internetové stránky čínskeho úradu bezpečnosti práce.

slovakia

left justify in out

Skaly z prevráteného nákladného auta, ktorému zrejme zlyhali brzdy, podľa zverejnených údajov zasiahli budovu "spoločenského domu", ďalšie podrobnosti však neboli bezprostredne známe.


Nešťastie sa stalo na území čínskej provincie Kuej-čou v čase, keď sa obyvatelia pripravujú na trojdňové voľno pri príležitosti prvomájových osláv. Odhaduje sa, že počas tohto sviatku cestujú do iných častí krajiny alebo do zahraničia milióny Číňanov.


Čínska dopravná polícia v posledných dňoch vykonáva kontroly so zameraním na preťažené alebo zle udržiavané vozidlá, ako aj na vodičov pod vplyvom alkoholu. Snaží sa tak zabrániť smrteľným nehodám, ku ktorým pravidelne dochádza na čínskych diaľniciach v obdobiach okolo štátnych sviatkov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies