Tragická nehoda: Pri robení selfie fotky sa nešťastne utopili najmenej traja ľudia

NETKY.SK • 10 Júl 2017, 11:38 • 2 min
Tragická nehoda: Pri robení selfie fotky sa nešťastne utopili najmenej traja ľudia

NAÍ DILLÍ - Najmenej traja ľudia zahynuli a ďalší piati sú nezvestní po incidente, ku ktorému došlo v nedeľu neďaleko stredoindického mesta Nágpur, kde sa na rieke prevrátil rybársky čln, keď si jeho posádka robila selfie a nakrúcala videá určené na zverejnenie na sociálnych sieťach.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA. V čase nehody sa v člne na rieke Venna nachádzalo desať mužov vo veku 21-28 rokov. Dvoch z nich sa podarilo zachrániť. Okrem toho záchranári vytiahli z vody tri mŕtve telá.

 

"Počiatočné vyšetrovanie preukázalo, že skupinka si v člne nakrúcala videá a robila selfie, čo mohlo byť príčinou tragédie. Preživší členovia posádky uviedli, že čln sa prevrátil po tom, čo sa viacerí muži presunuli na jeden bok, aby si urobili spoločné selfie alebo nakrútili video. Jeden z členov posádky zverejnil na Facebooku video len niekoľko minút pred tým, ako sa čln prevrátil," uviedol predstaviteľ polície v Nágpure.

 

Z najnovšej štúdie vyplýva, že v Indii dochádza k najvyššiemu počtu úmrtí súvisiacich s výrobou materiálov určených na zverejnenie na sociálnych sieťach. Podľa štúdie vypracovanej tímom vedcov z Carnegie Mellon University na Indiu pripadá až 60 percent zo 127 úmrtí, ku ktorým v súvisiacich s výrobou selfie došlo medzi marcom 2014 a septembrom 2016.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies