Tragická dovolenka v Thajsku: Kambodžskí rybári napadli francúzskych turistov, mužov zbili, ženy znásilnili

NETKY.SK • 29 Február 2016, 09:11 • 2 min
Tragická dovolenka v Thajsku: Kambodžskí rybári napadli francúzskych turistov, mužov zbili, ženy znásilnili

BANGKOK - Päť kambodžských rybárov zatkli pre obvinenia zo znásilnenia dvoch Francúzok v Thajsku a zo zbitia dvoch mužov-turistov, ktorí boli s uvedenými ženami. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície.

slovakia

left justify in out

Štyria francúzski turisti podali trestné oznámenie na polícii po útoku na thajskom ostrove Ko Kut, obľúbenej destinácii európskych turistov cestujúcich s batohmi (backpackers). Ostrov sa nachádza v provincii Trat, 280 kilometrov juhovýchodne od thajského hlavného mesta Bangkok.


Tri obete útoku sa nachádzali vo vážnom stave v nemocnici na ostrove, pričom najmenej jedna z nich mala zranenie spôsobené nožom, uviedli miestne médiá. Podozriví podľa predpokladov úradov priplávali na breh zo svojho člna, ktorý mali zakotvený pri ostrove.


Troch z podozrivých zatkli v nedeľu neskoro večer, keď sa pokúšali prejsť hranicu do Kambodže. Šéf thajskej národnej polície generál Čakthip Čaidžinda dnes odcestoval na ostrov Ko Kut, aby mohol podozrivých osobne vypočuť.


Thajské úrady si vyslúžili intenzívnu medzinárodnú kritiku za spôsob vyšetrovania vraždy Brita a Britky z roku 2014, ktorých našli mŕtvych v inom plážovom turistickom stredisku, a za odsúdenie dvoch robotníkov-migrantov z Mjanmarska na smrť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona