Tragédia známeho filantropa: Richard Rockefeller zahynul pri leteckom nešťastí!

NETKY.SK • 14 Jún 2014, 06:48 • 2 min
Tragédia známeho filantropa: Richard Rockefeller zahynul pri leteckom nešťastí!

PURCHASE - Americký filantrop Richard Rockefeller zahynul dnes pri havárii malého lietadla neďaleko New Yorku. Podľa hovorcu rodiny, ktorého citovala agentúra AP, pilotoval pravnuk spoluzakladateľa spoločnosti Standard Oil Johna D. Rockefellera lietadlo sám a na palube neboli žiadne iné osoby.

slovakia

left justify in out

Prevádzkový riaditeľ letiska Westchester County Airport John Starace potvrdil, že jednomiestny stroj typu Piper PA-46-500TP Malibu Meridian vzlietol ráno miestneho času a zrútil sa krátko nato po kolízii so stromami. Lietadlo smerujúce do mesta Portland v štáte Maine sa zrútilo v obci Purchase.
      

Rockefeller pochádzal zo známej bankársko-priemyselníckej rodiny a bol synom Davida Rockefellera, spoluzakladateľa medzinárodnej filantropickej organizácie Rockefeller Brothers Fund, v ktorej sám pôsobil ako člen dozornej rady. Občianskym povolaním bol lekár a medicínu i v rokoch 1982-2000 prednášal v Portlande.
      

Pôsobil aj vo vedení humanitárnej neziskovej organizácie Lekári bez hraníc. V poslednom čase sa zaoberal liečbou posttraumatického stresového syndrómu zranených vojnových veteránov. Podľa rodinného hovorcu bol 64-ročný Rockefeller skúseným pilotom a okres Westchester County navštívil kvôli 99. narodeninám svojho otca.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona