Tragédia vo Vysokých Tatrách: Na Dračom štíte zahynuli dvaja slovenskí horolezci

NETKY.SK • 18 August 2018, 11:58 • 2 min
Tragédia vo Vysokých Tatrách: Na Dračom štíte zahynuli dvaja slovenskí horolezci

VYSOKÉ TATRY - Vo Vysokých Tatrách zahynuli dvaja slovenskí horolezci. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Horských záchranárov, prítomných na horolezeckom týždni JAMES, ktorý práve prebieha na Popradskom plese, požiadali v piatok (17.8.) vo večerných hodinách o pomoc. Dvaja slovenskí horolezci, účastníci tohto podujatia, vo veku 41 a 19 rokov sa nevrátili z lezeckej túry na Dračí štít.

 

V nočných hodinách preto záchranári odišli prehľadať Zlomiskovú dolinu až k Dračiemu štítu. "Dvojicu horolezcov našli pod južnou stenou Dračieho štítu, žiaľ, už bez známok života. Obaja utrpeli následkom pádu z výšky zranenia nezlučiteľné so životom," informuje HZS.

 

V skorých ranných hodinách bola o súčinnosť požiadaná Letka Ministerstva vnútra SR, ktorá z heliportu v Starom Smokovci zobrala na palubu vrtuľníka horských záchranárov a smerovala na miesto nešťastia. Telá horolezcov po vyprostení z ťažko dostupného terénu letecky transportovali naspäť na heliport a odovzdali príslušníkom polície.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona