Tragédia vo Švédsku: V arktickej oblasti sa zrútilo poštové lietadlo, piloti sú zrejme mŕtvi

NETKY.SK • 8 Január 2016, 12:55 • 2 min
Tragédia vo Švédsku: V arktickej oblasti sa zrútilo poštové lietadlo, piloti sú zrejme mŕtvi

ŠTOKHOLM - Dvaja členovia posádky zo Španielska a Francúzska sú zrejme mŕtvi po tom, čo sa nákladné lietadlo s poštovými zásielkami zrútilo v horách v arktickej švédskej oblasti neďaleko hraníc s Nórskom. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ nórskej poštovej služby Dag Mejdell uviedol, že trosky spozorovali v blízkosti priehrady na jazere Akkajaure v riedko obývanej oblasti švédskeho Laponska. Poštová služba si najala lietadlo CRJ200 kanadského výrobcu Canadair, aby letecky vozilo poštu na sever Nórska.


Núdzové signály boli vyslané vo štvrtok večer neďaleko priehrady Akkajaure, po strate kontaktu s lietadlom. Príčina havárie zatiaľ nie je známa. Mejdell dnes uviedol, že "je to veľmi vážna a tragická nehoda".


Majiteľ lietadla, švédska spoločnosť West Atlantic Sweden AB, informovala, že 42-ročný španielsky kapitán pracoval pre firmu od roku 2011 a 34-ročný francúzsky druhý pilot od roku 2008.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona