Tragédia vo Švajčiarsku: Zosuv pôdy zabil ženu s dieťaťom

NETKY.SK • 6 November 2014, 12:42 • 2 min
Tragédia vo Švajčiarsku: Zosuv pôdy zabil ženu s dieťaťom

BERN - Výdatné dažde na juhu Švajčiarska v stredu večer vyvolali zosuv pôdy, ktorý so sebou strhol obytný dom a usmrtil pritom 31-ročnú ženu spolu s jej trojročnou dcérou.

slovakia

left justify in out

O tragédii v osade Bombinasco západne od Lugana informuje portál verejnoprávneho rozhlasu a televízie SRF, ktorý sa odvoláva na údaje polície z kantónu Ticino. Podľa zverejnenej správy mal zosuv šírku 150 metrov a objem 4500 kubických metrov. Telá oboch obetí našli vo štvrtok ráno po niekoľkohodinovom hľadaní v nádeji, že by mohli byť ešte nažive.

 

Podľa predstaviteľa kantonálnej samosprávy Claudia Zaliho zosuv nebolo možné predvídať. Stanica SRF dodáva, že postihnutá oblasť nepatrí medzi rizikové zóny. V Ticine podľa nej od pondelňajšieho večera zaznamenali mimoriadne veľký objem dažďových zrážok a polícia v mieste nešťastia uzavrela cestu pre hrozbu ďalších zosuvov. Dažde narušili taktiež premávku na niektorých úsekoch diaľnic.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona