Tragédia vo Francúzskych Alpách: Lavína zabila horolezcov, obeťou je aj Slovenka (†32)

NETKY.SK • 18 August 2016, 13:55 • 2 min
Tragédia vo Francúzskych Alpách: Lavína zabila horolezcov, obeťou je aj Slovenka (†32)

PARÍŽ – Počas výstupu na Mont Blanc zmietla lavína nemeckého sprievodcu a dve ženy – Slovenku a Britku s poľským pôvodom. Podľa francúzskych médií sa vydali na cestu v utorok.

slovakia

left justify in out

Trojica sa mala v stredu večer vrátiť do strediska Chamonix. Keďže neprišli začali po nich pátrať. Po štyroch hodinách našli telá oboch žien v oblasti Mount Maudit (Prekliatej hory - 4 465 metrov) v masíve hory Mont Blanc. Telo sprievodcu našli až dnes ráno.

 

 

 

Podľa záchranárov došlo k nehode v utorok o piatej hodine ráno, keď 32-ročnú Slovenku, 33-ročnú Britku a nemeckého sprievodcu zmietla lavína. Pred tým ako lavína spadla sa údajne uvoľnil kus ľadu, ktorý so sebou zobral aj obrovské záveje snehu. "Skupinu strhla lavína sérakov, čiže veľkých kusov ľadu," uviedol predstaviteľ záchranárov pre spravodajský portál FranceTVinfo.

 

 

 

Trojica zomrela na mieste, údajne našli ich telá pod metrovou vrstvou snehu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona