Tragédia vo francúzskych Alpách: Horskú chatu zavalila skala, zomreli dve deti!

NETKY.SK • 24 Február 2014, 08:38 • 2 min
Tragédia vo francúzskych Alpách: Horskú chatu zavalila skala, zomreli dve deti!

ISOLA - Dve deti zahynuli v nedeľu v troskách horskej chaty pri alpskom lyžiarskom stredisku Isola na juhu Francúzska. Napísal to denník Daily Telegraph na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Chatu zavalila v dôsledku zosuvu pôdy veľká skala. K nešťastiu došlo krátko pred piatou hodinou ráno. "Stalo sa to v horskej chate na okraji dediny," spresnil starosta Isoly Jean-Marie Bogini. "Došlo k zosuvu. V dome sa nachádzalo sedem ľudí - päť dospelých a dve deti," dodal.

Niekoľkým členom dvoch rodín sa podarilo z chaty ujsť, dve deti vo veku sedem a desať rokov sa však nevedeli dostať von. 

Na záberoch z miesta nešťastia bolo vidieť, že sa trojposchodová chata po zosuve zmenila na kopu trosiek, píše Daily Telegraph. Podľa polície sa trom ľuďom podarilo z trosiek vyslobodiť svojpomocne, kým dvoch ďalších vytiahli záchranári.

Balvan sa najprv zrútil na cestu a následne sa odrazil smerom k horskej chate, postavenej z kameňa a dreva, spresnila polícia. Zosuv, v dôsledku ktorého chatu zavalila skala, pravdepodobne spôsobili dlhodobé prudké dažde a následný odmäk.

Osoby, ktorým sa podarilo z chaty vyslobodiť, previezli do nemocnice v meste Nice na juhofrancúzskom pobreží. Utrpeli ľahšie zranenia a šok, píše denník.

V roku 2009 zostala Isola úplne zablokovaná, keď príjazdové cesty zasypali tri lavíny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies