Tragédia vo Francúzsku: Učiteľku dobodala v triede matka žiaka

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 14:23 • 2 min
Tragédia vo Francúzsku: Učiteľku dobodala v triede matka žiaka

PARÍŽ - Tridsaťštyriročná učiteľka zomrela potom, ako ju dobodala matka jedného žiaka v triede pred ostatnými deťmi v posledný školský deň.

slovakia

left justify in out

Tragédia sa stala v piatok ráno v juhofrancúzskom meste Albi v škole Edouarda Herriota, uviedla polícia. Ženu okamžite zatkli. Francúzsky prezident Francois Hollande vyslal na miesto tragédie ministra školstva. "Deťom a zamestnancom, ktorí boli svedkami tohto hrozného činu, poskytneme všetky pomocné služby," povedal Hollande v stanovisku. Prokurátor Claude Derens, ktorý bol ako prvý na mieste činu, povedal, že záchranári sa snažili učiteľku v triede vzkriesiť. Útočníčka bola údajne známa na polícii pre zanedbávanie dieťaťa. V triede boli 5 až 6-ročné deti.

 

"Táto tragédia potvrdzuje, že je potrebné bojovať proti násiliu v školách a v ich okolí a posilniť ochranu učiteľov a detí," povedal hovorca ministerstva školstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies