Tragédia v železiarňach v Podbrezovej: Pri práci zomrel 44-ročný muž

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 12:52 • 2 min
Tragédia v železiarňach v Podbrezovej: Pri práci zomrel 44-ročný muž

PODBREZOVÁ – V železiarňach v Podbrezovej sa dnes ráno stala tragédia. 44-ročný pracovník železiarní spadol cez šachtu na odpad do horúceho železa s teplotou okolo 1500 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Podľa predbežných zistení Ján meral teplotu horúceho železa. Jeho kolega mal do neho naraziť pracovným strojom tak nešťastne, že Ján sa prepadol cez šachtu.

 

Prípadom sa zaoberá polícia i inšpektori práce, pre portál to potvrdil hlavný inšpektor práce Banskobystrického kraja František Košč.

 

Železiarne vyslovili nad úmrtím zamestnanca ľútosť a sústrasť rodine

ragické úmrtie zamestnanca Železiarní Podbrezová (ŽP), ku ktorému došlo dnes o 7.35 h, potvrdila pre TASR samotná spoločnosť ŽP. Ako konštatuje vo svojom vyjadrení, smrteľný úraz sa stal v prevádzkarni Oceliareň a utrpel ho 44-ročný zamestnanec podbrezovských Železiarní.

 

"Prípad vyšetruje polícia a pracovníci Inšpektorátu práce Banská Bystrica v súčinnosti s odborom Bezpečnosti práce a životného prostredia ŽP, a. s. Vedenie spoločnosti ŽP vyslovuje hlbokú ľútosť a úprimnú sústrasť rodine," uvádza sa v stanovisku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona