Tragédia v Yellowstonskom parku: Turista zahynul po páde do horúceho prameňa

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 08:49 • 2 min
Tragédia v Yellowstonskom parku: Turista zahynul po páde do horúceho prameňa

WASHINGTON - Americký turista zahynul po páde do vysoko kyslého horúceho prameňa v Yellowstonskom národnom parku. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na stredajšie oznámenie predstaviteľov parku.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný Colin Nathaniel Scott zo štátu Oregon v utorok 7. júna kráčal 200 metrov mimo označeného, vybudovaného dreveného chodníka, keď sa pošmykol a spadol do horúceho prameňa pri návštevníkmi vyhľadávanej gejzírovej oblasti Norris Geyser Basin v tomto najstaršom národnom parku na svete. Turista spadol v prítomnosti sestry. Práve ona nahlásila nešťastie rangerom parku.

 

 

Rangeri potvrdili, že obeť utorkového nešťastia Colin Nathaniel Scott zomrel a žiadne jeho telesné pozostatky sa nenašli. Pátranie prerušili. Počas neho si však museli rangeri dávať mimoriadny pozor, lebo nešťastie sa stalo v oblasti, kde vriaca voda tečie tesne pod krehkým kamenným povlakom prameňov.

 

Mužova smrť je v letnej sezóne 2016 už druhým známym incidentom v termálnej oblasti parku, v ktorej sa nachádzajú pramene aj gejzíry. V sobotu 4. júna otec s 13-ročným synom utrpeli popáleniny v gejzírovej panve parku, keď zišli z dreveného chodníka.

 

Na poranenia spôsobené horúcimi prameňmi zahynulo od roku 1890 v Yellowstonskom parku alebo v jeho blízkom okolí najmenej 22 ľudí. Tento svetoznámy park sa nachádza v amerických štátoch Wyoming (predovšetkým), Montana a Idaho. Je najväčším sústredením gejzírov na Zemi.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies