Tragédia v Uherskom Brode: Postrelenú ženu prebudili z umelého spánku, vrah strieľal na ľudí pri jednom stole

NETKY.SK • 25 Február 2015, 17:05 • 2 min
Tragédia v Uherskom Brode: Postrelenú ženu prebudili z umelého spánku, vrah strieľal na ľudí pri jednom stole

PRAHA - Žena, ktorú postrelil útočník v Uherskom Brode, je mimo ohrozenia života. Len čo to okolnosti dovolia, vypočujú ju kriminalisti. Postrelená žena pracovala v reštaurácii, v ktorej 63-ročný útočník Zdeňek K. zastrelil v utorok osem ľudí, ako účtovníčka. Nebola teda servírkou, ako sa pôvodne uvádzalo. Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Lekári na oddelení ARO, kde bola žena hospitalizovaná po utorňajšej operácii, ju prebudili z umelého spánku. Žena komunikuje s lekármi, ale jej liečenie si podľa hovorkyne uherskohradištskej nemocnice Dany Lipovskej vyžiada niekoľko týždňov.

 

Ženu sa chystá vypočuť polícia. "Kedy k tomu dôjde, o tom v tejto chvíli nebudeme informovať, rovnako ako nekomentujeme ďalší sled ďalších úkonov," uviedol hovorca krajského riaditeľstva polície ČR v Zlíne Pavel Benedikt Stránský. "Dôležité je, aby sa zotavila, k ďalším krokom pristúpime, až keď nám lekári povedia, že to jej zdravotný stav umožňuje," uviedol hovorca.

 

Vrah zabil ľudí pri jednom stole

Zamestnanec reštaurácie Martin Polák pre Českú televíziu povedal, že všetkých zabitých poznal. „Boli to štamgasti,“ povedal zamestnanec reštaurácie Družba a dodal: „Chodili tam denne, viem len niektoré mená. Je to hrôza, všetci boli dôchodcovia.“

 

Pani Alena Kubáňová, ktorá reštauráciu často navštevovala, prišla o kamaráta Václava. Strelec podľa nej strieľal iba na ľudí, ktorí sedeli pri jednom stole. „Myslím si, že na iné stoly nestrieľal. Prišiel a strelil do hlavy všetkých sedem ľudí,“ povedala Alena.

 

Polícia kvalifikovala udalosť v Uherskom Brode ako viacnásobnú vraždu. Za to by podľa servera Novinky.cz páchateľovi hrozil doživotný trest.

 

Jediná obeť utorňajšej tragédie, ktorá streľbu v reštaurácii v Uherskom Brode prežila, pracuje ako účtovníčka a do reštaurácie prišla odovzdať pracovné podklady. Zdeněk K., ktorý v reštaurácii strieľal, ju zasiahol dvoma ranami do hrudníka.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies