Tragédia v Rakúsku: Po kolízii s lanovkou sa zrútilo lietadlo, pilot zahynul

NETKY.SK • 14 September 2016, 21:08 • 2 min
Tragédia v Rakúsku: Po kolízii s lanovkou sa zrútilo lietadlo, pilot zahynul

VIEDEŇ - Pilot neprežil dnes haváriu jednomotorového lietadla typu Aquila, ktoré z neznámych príčin kolidovalo s nosným lanom jednej z dvoch tratí visutej lanovky Vallugabahn v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesli tlačová agentúra APA a rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na policajné zdroje.

 

Podľa nich k zraneniam pasažierov nedošlo. Všetky gondoly lanovky sa v čase nehody nachádzali v staniciach dráhy. Navyše bolo zariadenie síce v prevádzke, ale práve v danom čase neprepravovalo žiadnych cestujúcich.

 

Na palube stroja, o ktorého letovej trase nie sú známe podrobnosti, bol iba pilot. O štátnej príslušnosti obete je zatiaľ známe iba toľko, že to nebol rakúsky občan.

 

Miera poškodenia nosného lana a lanovky je predmetom vyšetrovania. Prevádzku zariadenia až do odvolania preto pozastavili.

 

Na mieste nešťastia zasahovali posádky dvoch vrtuľníkov záchrannej služby, 20 horských záchranárov, ako aj hasiči, nechýbali ani príslušníci alpskej polície s helikoptérou ministerstva vnútra.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies