Tragédia v Kanade: Muž vtrhol do školy a zastrelil štyroch ľudí

NETKY.SK • 23 Január 2016, 06:43 • 2 min
Tragédia v Kanade: Muž vtrhol do školy a zastrelil štyroch ľudí

SASKATOON - Štyria ľudia zahynuli v piatok pri streľbe v dome a v škole v odľahlej časti kanadskej provincie Saskatchewan.

slovakia

left justify in out

Ozbrojeného podozrivého z činu zadržali pred školou, oznámila v noci na dnes kanadská federálna polícia, ktorá korigovala predošlé správy o piatich mŕtvych. Motív útoku v domorodej komunite La Loche s asi 3000 obyvateľmi nie je zatiaľ známy. Úradujúci starosta obce Kevin Janvier však povedal, že zadržaný podozrivý najskôr zastrelil doma svojich dvoch bratov a následne spustil streľbu v škole. Janvier pre agentúru AP potvrdil, že o život prišla aj jeho 23-ročná dcéra-učiteľka.

 


Sused a rodinný priateľ podozrivého podľa agentúry Reuters podobne uviedli, že ozbrojenec zabil svojich dvoch mladších bratov pred tým, ako išiel do školy, kde strieľal na učiteľa a mladú ženu. Počet zranených nie je jasný, kanadský premiér Justin Trudeau však v noci na dnes hovoril o dvoch osobách v kritickom stave.


Predstaviteľ Federácie indiánskych národov Saskatchewanu Bobby Cameron uviedol, že niekoľko študentov bolo v piatok večer na chirurgii v meste Saskatoon. La Loche leží 600 kilometrov severozápadne od tohto najväčšieho mesta v provincii.


Do školy La Loche Community School chodí približne 900 detí od predškolského veku po 12. ročník. K streľbe došlo v budove určenej pre stredoškolákov, ktorú spolu s budovou základnej školy uzavreli.


"Utekal som zo školy," povedal žiak desiateho ročníka pre televíziu CBC News. "Mnohí kričali, padlo šesť alebo sedem výstrelov, kým sa mi podarilo dostať von. Myslím si, že padli ďalšie výstrely, keď som bol von."


Streľby s väčším počtom obetí sú v Kanade, ktorá má prísnejšiu zbraňovú legislatívnu než USA, zriedkavé, píše Reuters. K najhoršej streľbe na škole v krajine došlo v roku 1989, keď útočník na montrealskej École Polytechnique zabil 14 študentiek.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies