Tragédia v Južnom Sudáne: Výbuch benzínovej cisterny zabil vyše 100 ľudí, ďalší stále bojujú o život

NETKY.SK • 17 September 2015, 18:24 • 2 min
Tragédia v Južnom Sudáne: Výbuch benzínovej cisterny zabil vyše 100 ľudí, ďalší stále bojujú o život

DŽUBA - Vyše 100 ľudí zahynulo v stredu v Južnom Sudáne po výbuchu havarovanej cisterny s benzínom. K nešťastiu došlo po tom, ako sa okolo poškodeného vozidla zhromaždil dav snažiaci sa pozbierať benzín, ktorý sa vylial na cestu. O incidente informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Okrem obetí utrpelo pri nehode vážne zranenia aj ďalších približne 50 osôb, uviedol Charles Kisagna, minister informácií juhosudánskeho regiónu Západný rovníkový štát. "Nemáme zdravotnícke vybavenie a títo ľudia možno neprežijú, pretože nemáme zariadenia na ošetrenie ťažko popálených osôb," povedal pre agentúru Reuters Kisagna. Dodal, že vozidlo bolo na ceste z juhosudánskej metropoly Džuba do Západného rovníkového štátu.


K podobným incidentom dochádza na východe Afriky pomerne často, keďže benzínové cisterny tam musia často prekonávať obrovské vzdialenosti, navyše na cestách plných výmoľov. Konkrétne v Južnom Sudáne neexistujú takmer nijaké asfaltové cesty. Jedna z najchudobnejších afrických krajín sa zároveň od decembra 2013 utápa v občianskom konflikte. Tamojšia vláda s povstalcami síce v auguste podpísala dohodu o prímerí, už teraz však dochádza k jej porušovaniu, doplnila Reuters.


Hovorca juhosudánskeho prezidenta ešte v stredu vyhlásil, že incident s ozbrojeným konfliktom nijako nesúvisí. "Išlo o nehodu," povedal. Pri podobnom výbuchu benzínovej cisterny zahynulo v júni 2013 na diaľnici v Ugande 30 ľudí a zranili sa desiatky ďalších.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies