Tragédia v Južnej Kórei: Muž zastrelil troch ľudí a neskôr obrátil zbraň proti sebe

NETKY.SK • 25 Február 2015, 07:52 • 2 min
Tragédia v Južnej Kórei: Muž zastrelil troch ľudí a neskôr obrátil zbraň proti sebe

SOUL - Tri ľudské životy si vyžiadalo vyčíňanie strelca, ktorý spustil paľbu v obchode v juhokórejskom meste Sedžong vzdialenom asi 120 km južne od hlavného mesta Soul. Predtým než z miesta činu ušiel, obchod podpálil.

slovakia

left justify in out

Páchateľa neskôr polícia našla s priestrelom lebky mŕtveho v neďalekom meste Kongdžu. Pre agentúru AP to potvrdila miestna polícia. Muž pravdepodobne spáchal samovraždu. Podľa internetového portálu spravodajskej agentúry Jonhap boli medzi obeťami útoku majiteľ obchodu so svojím otcom a ďalší muž, ktorý býval v tej istej budove.

 

Poľovnícka puška, ktorou muž útočil, sa našla neďaleko tela podozrivého. Ďalšiu zbraň polícia našla v aute, o ktorom sa predpokladá, že patrilo strelcovi. Jonhap ďalej uviedla, že priamym podozrivým má byť bývalý priateľ mladšej sestry majiteľa obchodu.

 

Strelec si mal podľa úradov zbrane vyzdvihnúť na policajnej stanici v Kongdžu niekoľko hodín pred incidentom. AP dodáva, že Kórejčania môžu legálne získať licenciu na používanie poľovníckych pušiek, ale sú povinní tieto zbrane uchovávať na policajných staniciach a používať ich výlučne počas vymedzenej poľovníckej sezóny.

 

Polícia v Sedžongu zatiaľ nevedela potvrdiť, či mal dotyčný poľovnícke povolenie a či mu zbrane patrili.

Podobné útoky sú v Južnej Kórei, ktorá prísne kontroluje držbu strelných zbraní, veľmi zriedkavé. Ako uvádza internetový portál britskej BBC, väčšina mužskej populácie v krajine má skúsenosť s používaním strelných zbraní vďaka povinnej vojenskej službe, ale súkromné vlastníctvo zbraní je zakázané.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies