Tragédia v jaskyni Zvonivá jama: Spadol zo 45-metrovej výšky, pád neprežil

NETKY.SK • 7 November 2015, 08:50 • 2 min
Tragédia v jaskyni Zvonivá jama: Spadol zo 45-metrovej výšky, pád neprežil

BRATISLAVA - Jaskyniar maďarskej národnosti, ktorý vo štvrtok podvečer spadol v jaskyni Zvonivá jama v strede Plešivskej planiny, zraneniam na mieste podľahol.

slovakia

left justify in out

Po páde dlhom približne 45 metrov sa neozýval na volanie, preto mu na pomoc odišlo sedem jaskynných záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS) a sedem jaskyniarov Slovenskej speleologickej spoločnosti. Po dosiahnutí dna jaskyne záchranári zistili, že 36-ročný muž pri páde zomrel. Záchranné práce v jaskyni trvali štyri hodiny, akciu ukončili o polnoci vyprostením telesných pozostatkov muža von z priepasti. Telo muža odovzdali polícii a obhliadajúcemu lekárovi. Pravdepodobnou príčinou nehody bolo pošmyknutie na šikmej platni po vypnutí sa z lana po zlanení prvého úseku v priepasti. Agentúru SITA o tom informovala Horská záchranná služba.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies