Tragédia v Indonézii: Zosuv pôdy zavalil takmer tri desiatky roľníkov

NETKY.SK • 1 Apríl 2017, 11:48 • 2 min
Tragédia v Indonézii: Zosuv pôdy zavalil takmer tri desiatky roľníkov

JAKARTA - Približne 27 ľudí pochovali dnes zosuvy pôdy v dedine Banaran v indonézskej provincii Východná Jáva. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne oficiálne zdroje.

slovakia

left justify in out

Zosuvy spôsobil silný nočný dážď. Rozmočená pôda zavalila roľníkov, ktorí vyšli cez deň zberať na svah kopca zázvor. Na záchranných operáciách v okrese Ponorogo, v ktorom sa postihnutá oblasť nachádza, sa zúčastnili vojaci, policajné zložky i miestni dobrovoľníci.

 

Obyvatelia dediny boli zodpovednými úradmi pred nebezpečenstvom zosuvov zeminy a bahna včas varovaní a celá oblasť bola v noci evakuovaná. Zberači zázvoru sa však hneď na úsvite dňa k svojej práci napriek tomu vrátili, na čo mnohí z nich doplatili životom.

 

V období dažďov dochádza v Indonézii relatívne často k zosuvom pôdy i záplavám. Mnoho z 256 miliónov obyvateľov tejto súostrovnej krajiny žije v horských oblastiach alebo v úrodných nížinách pri vylievajúcich sa riekach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona