Tragédia v galantskej nemocnici: Pád výťahu z 10. poschodia neprežil servisný pracovník

NETKY.SK • 18 Február 2016, 18:55 • 2 min
Tragédia v galantskej nemocnici: Pád výťahu z 10. poschodia neprežil servisný pracovník

GALANTA – V Nemocnici s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta dnes došlo k tragickej nehode. Z desiateho poschodia sa zrútil výťah spolu so servisným pracovníkom, ktorý nehodu neprežil.

slovakia

left justify in out

Nemocnica v Galante patrí do siete nemocníc Svet zdravia, ktorej vlastníkom je finančná skupina Penta. Hovorca Tomáš Kráľ potvrdil tieto informácie a pre netky.sk sa k tejto smutnej udalosti vyjadril nasledovne:

 

"V nemocnici v Galante sa dnes začali práce na výmene jedného z výťahov. Pri demontáži starej kabíny, ktorú mala nahradiť modernejšia, však došlo k jej odtrhnutiu a následnému zrúteniu do výťahovej šachty. V tom čase sa v kabíne nachádzal servisný pracovník dodávateľskej firmy. Pád spôsobil pracovníkovi smrteľné zranenia, ktorým krátko po nehode podľahol."

 

"Za stavebné práce zodpovedá spoločnosť REVEZ Nitra s.r.o., ktorá nám zabezpečuje opravu výťahov. Spoločnosť si na tieto práce najala ďalšieho dodávateľa, ktorý tieto práce vykonával," dodal hovorca Tomáš Kráľ.

 

Podľa našich zistení malo k nehode dôjsť dnes okolo 10.30 h, pri ktorej prišiel o život 22-ročný Dominik z Trebišova.

 

Podľa vyjadrení hovorcu spoločnosti Svet zdravia nedošlo k ohrozeniu návštevníkov, pacientov ani personálu nemocnice, nakoľko tento výťah bol už vyradený a nepoužíval sa práve z dôvodu očakávanej rekonštrukcie. Stavebné a servisné práce mali trvať približne jeden mesiac, bohužiaľ táto tragická nehoda ich zastavila hneď v prvý deň.

 

"Nemocnici je veľmi ľúto tejto tragickej nehody a vyjadruje sústrasť pozostalým," dodal na záver hovorca Tomáš Kráľ.

 

Spoločnosť REVEZ Nitra s.r.o. si na dodanie stavby najala spoločnosť Výťahy ZEVA s.r.o. Riaditeľ tejto spoločnosti Ing. Alexander Pomšár sa k celej veci vyjadril: "V prvom rade je nám nesmierne ľúto toho, čo sa stalo a vyjadrujeme pozostalým našu sústrasť. Sme na trhu už od roku 1992 a počas celej doby našej existencie sa v našej spoločnosti nestala žiadna tragédia, ba dokonca ani vážnejší úraz. Na presné príčiny tejto nehody si musíme počkať, keďže momentálne prebieha vyšetrovanie celého incidentu."

 

O stanovisko k tejto tragickej udalosti sme požiadali aj spoločnosť REVEZ Nitra s.r.o., ktorá sa však odmietla vyjadriť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies