Tragédia v Egypte! Turista zomrel na dovolenke, pre nedostatok financií ho odpojili od prístrojov

NETKY.SK • 20 Február 2018, 08:53 • 2 min
Tragédia v Egypte! Turista zomrel na dovolenke, pre nedostatok financií ho odpojili od prístrojov

HURGHADA – Dovolenka v Egypte sa stala osudnou pre Brita Adriana Kinga (†39), ktorý tam so svojou kamarátkou Nicolou Wright (34) vyrazil na organizovaný výlet na ťavách a štvorkolkách. Počas výletu mu však došlo nevoľno a tak ho previezli do najbližšej nemocnice, kde mu diagnostikovali zlyhanie obličiek.

slovakia

left justify in out

Po prevoze do nemocnice vo veľmi krátkom čase upadol Adrian do kómy. Miestni lekári kamarátku Nicole informovali, že poistenie jej priateľa je neplatné. Ukázalo sa, že Brit neinformoval svoju poisťovňu o tom, že bol pred dvoma rokmi hospitalizovaný so zápalom v podbrušku.

 

A práve to bol dôvod, prečo mu jeho poistka prepadla. Po piatich dňoch Adrian zomrel. Jeho rodina tvrdí, že ho odpojili od prístrojov, ktoré ho udržiavali pri živote, pretože nemali dostatok peňazí na zaplatenie účtu, teda 7 000 libier za ošetrenie. "Muž v nemocnici sa postavil do izby môjho syna a povedal mi: Poistenie neplatí, musíte zaplatiť teraz alebo vypnem prístroje," uviedol Adrianov otec, Charle Bumford pre The Sun, ktorý priletel do Egyptu ihneď ako sa dozvedel o zdravotnom stave svojho syna.

 

img

 

Pred súdom, ktorý vyšetruje úmrtie brtiského občana počas jeho vysnívanej minuloročnej dovolenky povedal, že kontaktoval britský konzulát minimálne 50-krát, keď jeho syn bojoval o život v nemocnici, nikto mu však neprišiel na pomoc. Keby tomu bolo inak, Adrian by bol možno ešte nažive.

 

„Nemal som v tej chvíli 7 000 libier, ktorých sa dožadoval. Akonáhle som z miestnosti odišiel, prístroje začali vypínať. Nemôžem uveriť, že britský konzulát nedokázal urobiť viac pre britského občana,“  dodal nešťastný otec. Podľa záznamov v nemocnici zlyhalo Adrianove srdce, čo bolo zapríčinilo jeho náhle úmrtie. Neplatné poistenie s tým údajne nesúvisí. "Nikdy nehovorili nič o zástave srdca. Len o tom, že zastavili zdravotnú starostlivosť, pretože mal neplatné poistenie," povedala kamarátka Nicol.

 

img

 

Vyšetrovateľ Andrew Haugh, ktorý má nastarosti tento prípad sa vyjadril, že s Adrianovou smrťou súvisia viaceré faktory, zlyhanie obličiek, horúčava a obmedzená lekárska starostlivosť. Obáva sa, že podobné prípady sa môžu opakovať, preto už kontaktoval britský rezort zahraničia. Rodina zosnulých musela na vlastné náklady previesť telo zosnulého do Británie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona