Tragédia v centre Soulu: Vrtuľník zavadil o budovu a zrútil sa!

NETKY.SK • 16 November 2013, 08:35 • 2 min
Tragédia v centre Soulu: Vrtuľník zavadil o budovu a zrútil sa!

SOUL - Dvaja ľudia zahynuli dnes pri havárii vrtuľníka, ktorý sa zrútil v centre Soulu po tom, čo listami vrtule zavadil o 38 podlažnú obytnú budovu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. K nehode došlo v luxusnej štvrti Kang-nam v juhovýchodnej časti kórejskej metropoly. Helikoptéra, patriaca spoločnosti LG, bola na ceste na neďaleké letisko, kde mala vyzdvihnúť zamestnancov LG a pokračovať v lete smerom na juh.

Na mieste nešťastia zomrel 57-ročný kapitán vrtuľníka. Druhý pilot haváriu prežil, ale svojim zraneniam neskôr v nemocnici podľahol. Spoločnosť LG Electronics vyhlásila, že obaja piloti boli jej zamestnancami. V obytnej veži sa pri havárii nikto nezranil. V budove I-Park sa nachádzajú jedny z najdrahších bytov v Soule.

"Zobudil ma výbuch, tak som vybehol von. Buchlo to, akoby sa začala vojna," povedal 54-ročný obyvateľ veže. Ráno bolo v Soule hmlisto, ale bezprostredne nebolo isté, či hustá hmla zohrala pri nehode nejakú úlohu.

Kang-nam je módnou štvrťou Soulu, ktorú svojím videohitom Gangnam Style preslávil kórejský rapper PSY.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies