Tragédia v Calais! Do migrantov narazil vlak, úrady potvrdili jednu obeť

NETKY.SK • 5 November 2021, 07:08 • 2 min
Tragédia v Calais! Do migrantov narazil vlak, úrady potvrdili jednu obeť

PARÍŽ - Pri zrážke vlaku s migrantami utrpeli zranenia ďalší traja ľudia. Zdravotníci sa museli postarať aj o rušňovodiča, ktorý utrpel šok.

slovakia

left justify in out

Jeden človek prišiel vo štvrtok večer o život a ďalší traja utrpeli zranenia po tom, ako vo francúzskom prístavnom meste Calais narazil regionálny vlak do skupiny migrantov. Rozhlasová stanica France Bleu informovala, že na koľajniciach bolo v čase zrážky približne 50 utečencov.

 

img

 

Francúzska štátna železničná spoločnosť SNCF oznámila, že po nehode pozastavili železničnú premávku v oboch smeroch, pričom obnoviť by sa mala v piatok ráno.

 

Na mieste zasahovali hasiči. Poskytli pomoc aj rušňovodičovi vlaku, ktorý v dôsledku nehody utrpel šokK nehode došlo v čase, keď sa stovky migrantov pokúšajú zo severného Francúzska dostať do Británie.

 

img

 

Využívajú pritom podmorský tunel pod Lamanšským prielivom alebo trajekty. Niektorí sa pokúšajú prieliv zdolať aj na malých plavidlách, čím sa vystavujú nebezpečenstvu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies