Tragédia v Bulharsku: Muž dobodal pred strednou školou na smrť iba 15-ročné dievča

NETKY.SK • 6 November 2015, 18:54 • 2 min
Tragédia v Bulharsku: Muž dobodal pred strednou školou na smrť iba 15-ročné dievča

SOFIA - Mladý, 28-ročný muž dnes dobodal na smrť 15-ročné dievča na schodoch strednej školy v meste Sliven na východe Bulharska.

slovakia

left justify in out

Následne zranil učiteľku a ďalšieho muža, nakoniec sa postrelil a spôsobil si tak kritické zranenia. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na bulharskú políciu.


Svedkovia vyšetrovateľom povedali, že útočník mal s dievčaťom vzťah a incident je zrejme "zločinom z vášne", vyhlásil veliteľ polície v Slivene Čavdar Božurski. Násilie na školách je v Bulharsku zriedkavé.


Božurski pre štátnu rozhlasovú stanicu uviedol, že incident sa začal tým, že 28-ročný muž pobodal pred školou iného muža v rovnakom veku. Útočník potom vyšiel po hlavných schodoch školy a pobodal dievča, ktoré na mieste zomrelo.


Útočník tiež pobodal 40-ročnú učiteľku a nakoniec ušiel za budovu školy, kde si strelil do úst plynovou pištoľou.


Útočníka a zraneného muža hospitalizovali v kritickom stave, učiteľke liečia zranenia, nie je však v ohrození života, informovali zdravotníci.
Polícia uzavrela školu v Slivene a vyľakaní rodičia prúdili do budovy, aby si vyzdvihli deti. Študenti sa v čase zločinu nachádzali v triedach a ich životy neboli ohrozené, uviedla policajná hovorkyňa.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona