Tragédia v Bogote: Päť mŕtvych pri páde malého lietadla na obytnú štvrť v kolumbijskej metropole

NETKY.SK • 19 Október 2015, 06:35 • 2 min
Tragédia v Bogote: Päť mŕtvych pri páde malého lietadla na obytnú štvrť v kolumbijskej metropole

BOGOTA - Malé lietadlo sa v nedeľu zrútilo na obytnú štvrť v kolumbijskej metropole Bogota krátko po štarte z tamojšieho letiska. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a sedem zranených, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

slovakia

left justify in out

Stroj typu Beechcraft 60 zasiahol pekáreň v štvrti Engativa, ktorá začala horieť. Zahynuli všetky štyri osoby v lietadle - pilot a traja cestujúci. O život prišla aj jedna osoba nachádzajúca sa v pekárni, ďalších sedem previezli s popáleninami do nemocnice. Stav dvoch z nich je kritický. Poškodené boli aj ďalšie tri budovy v okolí.

 


Úrad pre civilné letectvo uviedol, že lietadlo havarovalo len tri minúty po štarte z letiska El Dorado vzdialeného päť kilometrov od miesta nešťastia. Smerovalo na ďalšie bogotské letisko Guaymaral vzdialené 20 kilometrov.

 


Ide o tretiu haváriu malého lietadla v Bogote v priebehu troch mesiacov. Pri predchádzajúcich dvoch nešťastiach zahynulo šesť ľudí.

 






 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona