Tragédia v Beluši: Kolesový nakladač usmrtil v kameňolome 50-ročného muža

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 11:41 • 2 min
Tragédia v Beluši: Kolesový nakladač usmrtil v kameňolome 50-ročného muža

BELUŠA – V kameňolome bratislavskej spoločnosti CEMEX Infrastrukture Slovakia v Mojtíne, v dobývacom priestore Beluša, okres Púchov, utrpel vo štvrtok (23. 7.) smrteľný pracovný úraz 50-ročný pracovník. TASR informovala hovorkyňa Ministerstva hospodárstva SR Miriam Žiaková.

slovakia

left justify in out

Keďže podľa nej v lome ide o banskú činnosť, smrteľný pracovný úraz prešetruje Obvodný banský úrad (OBÚ), ktorý vykonáva dozor nad bezpečnosťou. „Ministerstvo hospodárstva počká na výsledky vyšetrovania a bude trvať na prijatí prísnejších bezpečnostných opatrení, aby sa v budúcnosti zabránilo podobnej tragédii. Aj v tomto prípade bude ministerstvo trvať na vyvodení adekvátnych konzekvencií voči zodpovedným zamestnancom, ak sa preukáže, že boli zanedbané bezpečnostné opatrenia. Minister hospodárstva SR vyjadruje úprimnú sústrasť rodine zosnulého pracovníka,“ doplnila Žiaková.

 

Ako dodala, podľa predbežných informácií a prešetrovania okolností prípadu, došlo k smrteľnému úrazu v čase, keď si išiel pracovník vyzdvihnúť obed, ktorý mal v maringotke na kolesách umiestnenej pri budove stacionárnej drviacej linky.

 

Do maringotky mal naraziť kolesový nakladač. Nakladač nárazom maringotku zdemoloval, pričom postihnutý zamestnanec z maringotky vypadol na svah nad príjazdovou cestou do lomu. Nakladač sa následne nekontrolovane zrútil na prístupovú cestu, pričom ho pri páde zachytil a spôsobil mu devastačné zranenia hrudníka a hlavy. Muž zraneniam napriek polhodinovej resuscitácii podľahol. Presné príčiny nešťastia však podľa Žiakovej odhalí až vyšetrovanie OBÚ Prievidza.

 

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavla Kudličku začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies