Tragédia: Pri nehode nákladného auta v indickéj Uttarpradéši zahynulo najmenej 14 ľudí

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 09:58 • 2 min
Tragédia: Pri nehode nákladného auta v indickéj Uttarpradéši zahynulo najmenej 14 ľudí

NAÍ DILLÍ - Najmenej 14 ľudí zahynulo dnes na severe Indie pri nehode nákladného auta, ktoré sa po náraze do betónových zvodidiel na diaľnici zrútilo do riečneho kanála.

slovakia

left justify in out

Okrem mŕtvych si nehoda, ku ktorej došlo v štáte Uttarpradéš, vyžiadala aj 22 zranených.

Podľa predstaviteľa miestnej polície sa obete nehody, ktoré sa viezli na korbe nákladného auta, vracali domov z predsvadobného obradu, pričom vodič s najväčšou pravdepodobnosťou zaspal a stratil kontrolu nad vozidlom.

India je podľa oficiálnych údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) krajinou s najvyššou mierou úmrtnosti na cestách. Pri dopravných nehodách, spôsobených najmä prekračovaním povolenej rýchlosti, preplnenými komunikáciami či zlým stavom cestnej siete, ale aj samotných motorových vozidiel tam každoročne zomrie približne 140.000 ľudí. Podľa indického ministerstva dopravy to vlani bolo dokonca viac ako 146.000 osôb.






 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies