Tragédia: Pri hre s mínometným granátom zahynuli štyri deti

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 11:35 • 2 min
Tragédia: Pri hre s mínometným granátom zahynuli štyri deti

KÁBUL - Štyri deti, ktoré sa hrali s mínometným granátom, prišli v pondelok o život pri jeho výbuchu v afganskej provincii Kundúz a sedem ďalších utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes polícia. K výbuchu došlo v obci Kasábán v okrese Čahárdara, ktorý je baštou Talibanu v Kundúze na severovýchode Afganistanu.

 

V dôsledku pokračujúceho konfliktu sú v Afganistane na veľkých územiach rozptýlené míny, improvizované výbušné zariadenia a nevybuchnutá munícia, uviedli experti z vládneho centra pre koordináciu odmínovaných prác.

 

V roku 2016 zdokumentovala OSN v Afganistane najvyšší počet civilných obetí zavinený detonáciou výbušnín z vojny, odkedy začala v roku 2009 takéto obete zaznamenávať. Pri výbuchoch zomierajú väčšinou deti.

 

Vlani pri takýchto incidentoch zahynulo 217 ľudí a 507 utrpelo zranenia, uvádza sa v januárovej správe. To predstavuje 66-percentný nárast v porovnaní s rokom 2015.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona