Tragédia: Počas koncertu zomrela talentovaná speváčka Barbara Weldensová

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 18:27 • 2 min
Tragédia: Počas koncertu zomrela talentovaná speváčka Barbara Weldensová

PARÍŽ/GOUDRON - Francúzska šansonierka Barbara Weldensová (35) skolabovala v stredu večer počas koncertného vystúpenia a zomrela na následky zástavy srdca ešte pred príchodom privolaných zdravotníkov. Stalo sa tak v kostole juhofrancúzskeho mestečka Goudron v departemente Lot ležiacom asi 130 kilometrov severne od Toulouse, kde umelkyňa počas turné koncertovala v rámci Festivalu Léa Ferrého.

slovakia

left justify in out

Príčiny náhleho úmrtia, o ktorom informoval dnes denník Le Figaro a ďalšie francúzske médiá, objasní až prebiehajúce policajné vyšetrovanie. Za predčasným úmrtím talentovanej speváčky bol však pravdepodobne zásah elektrickým prúdom.

 

Iba začiatkom roka vydala excentrická, už viackrát ocenená interpretka s charakteristickým hlasovým zafarbením svoj prvý album Le grand H de l'homme, ktorý mimoriadne pozitívne prijala hudobná kritika.

 

Dcéra cirkusových artistov sa netajila značným vplyvom, ktorú na jej hudobný vývoj od tínedžerských rokov mala tvorba slávneho šansoniéra Jacqua Brela.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona