Tragédia nákladného vlaku: 27 zranených, 3 tisíc evakuovaných, 10 horiacich áut

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 06:54 • 2 min
Tragédia nákladného vlaku: 27 zranených, 3 tisíc evakuovaných, 10 horiacich áut

ROSTOV NAD DONOM- Najmenej 27 ľudí utrpelo dnes zranenia pri vykoľajení sa nákladného vlaku so 71 vagónmi na juhu Ruska. Jeden človek je nezvestný, takmer 3000 osôb z bezprostredného okolia evakuovali, informovala televízia RT.

slovakia

left justify in out

Pri nehode, ktorá sa stala v stanici Belaja Kalitva v Rostovskej oblasti ráno okolo 2.00 h miestneho času, sa vykoľajilo viac ako 50 vozňov. Oheň bol lokalizovaný približne o štyri hodiny neskôr.

Od plameňov sa vznietilo najmenej desať áut. Z miesta nešťastia stúpal hustý čierny dym.

Podľa miestneho predstaviteľa ministerstva pre mimoriadne situácie, ktorého citovala agentúra Interfax, sa požiar začal šíriť od jedného vagóna, prepravujúceho chemikálie. Oheň následne zasiahol plochu s rozlohou 1500 metrov štvorcových.

Najmenej 27 ľudí prijali do nemocníc s popáleninami a zraneniami. Jedenásť z nich, vrátane rušňovodiča, hospitalizovali, jedna osoba je v kritickom stave.

Podľa predstaviteľa Severokaukazských železníc unikol z jedného vykoľajeného vagóna propán, ktorý začal horieť a plamene sa rozšírili na lokomotívu. K výbuchu však na základe dostupných informácií nedošlo.

Najmenej 2700 ľudí evakuovali z oblasti okolo miesta havárie a presťahovali ich dočasne do miestneho kultúrneho domu. Niekoľko okolitých domov bolo vážne poškodených.

Agentúra RIA Novosti uviedla, že nákladný vlak viezol ropu a ropné produkty. Požiar zachvátil sedem cisterien, pričom z jednej unikol jedovatý dichlórmetán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies