Tragédia na vystúpení Cirque du Soleil: Akrobatku zabil pád z 15 metrovej výšky!

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 10:50 • 2 min
Tragédia na vystúpení Cirque du Soleil: Akrobatku zabil pád z 15 metrovej výšky!

LAS VEGAS - Členka svetoznámeho súboru Cirque du Soleil (Slnečný cirkus) zomrela cez víkend pri nehode, ktorá sa stala počas vystúpenia v Las Vegas. Oznámila to v nedeľu televízia CNN.

slovakia

left justify in out

Obeťou je 31-ročná parížska rodáčka Sarah Guyardová-Guillotová, ktorú vyhlásili za mŕtvu krátko pred sobotňajšou polnocou miestneho času. Príčinu smrti matky dvoch detí zatiaľ oficiálne neoznámili. 

Podľa jedného z divákov umelkyňa spadla z výšky asi 15 metrov na konci vystúpenia napriek tomu, že bola v bezpečnostnom postroji a istená lanom. "Spočiatku si mnoho ľudí v publiku mysleli, že to bolo súčasťou šou. Ale potom bolo počuť krik, stony a ženský plač," povedal Dan Mosqueda pre denník Las Vegas Sun.

Predstavenie chvíľu pokračovalo, ale potom ho definitívne prerušili.

Ide o prvú smrteľnú nehodu na javisku v takmer 30-ročnej histórii Cirque du Soleil.

Guy Laliberté, zakladateľ Cirque du Soleil, vo vyhlásení uviedol, že Guyardová vystupovala pod pseudonymom Sassoon. Bola súčasťou pôvodného obsadenia programu s názvom "Ka", s ktorým skupina dlhodobo vystupovala v bývalom MGM Grand Hotel and Casino v Los Angeles.

Po nešťastí bola šou na dobu neurčitú zrušená. Cirque du Soleil spolupracuje s príslušnými orgánmi na objasnení tragédie.

Cirque du Soleil zavítal prvýkrát na Slovensko vo februári 2012. Tento rok príde opäť. S programom Alegría sa predstaví na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave od 11. do 15. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies