Tragédia na univerzite v Mississippi: Zastrelili profesora

NETKY.SK • 15 September 2015, 08:59 • 2 min
Tragédia na univerzite v Mississippi: Zastrelili profesora

JACKSON - V areáli študentského mestečka štátnej vysokej školy Delta State University v meste Cleveland v americkom štáte Mississippi v pondelok ráno miestneho času zastrelili profesora histórie Ethana Schmidta, uviedol tamojší súdny lekár. Citovala ho agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Úrady po streľbe na niekoľko hodín uzavreli študentské mestečko, pričom polícia prehľadávala okolité budovy. Za podozrivú osobu neskôr označila miestneho lektora geografie a spoločenských vied Shannona Lamba.

 

 

Univerzita potvrdila, že pri streľbe neutrpeli zranenia nijakí študenti. "Nepribližujte sa k oknám," vyhlásilo vedenie školy na sociálnej sieti Twitter bezprostredne po incidente a zároveň potvrdilo správu o obeti. Ohlásilo tiež, že na pondelok aj utorok sa ruší celá výučba.

 

Clevelandský policajný šéf Charles Bingham uviedol, že úrady sa domnievajú, že Lamb sa už v študentskom mestečku nenachádza. Spojitosť medzi ním a obeťou nekomentoval. Vyhlásil však, že vyšetrovatelia preverujú možnosť, že Lamb bol zapojený aj do skoršieho prípadu zabitia v meste Gautier ležiacom južne od Clevelandu.

 

Zosnulý profesor Ethan Schmidt získal doktorát z rannej americkej histórie a tiež pôvodnej americkej histórie na Univerzite v Kansase. Následne učil šesť rokov na Technickej univerzite v Texase, potom nastúpil na štátnu Delta State University. Tú v súčasnosti navštevuje približne 4000 študentov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona