Tragédia na strednej škole: Študent pobodal štyroch ľudí

NETKY.SK • 16 Október 2013, 06:24 • 2 min
Tragédia na strednej škole: Študent pobodal štyroch ľudí

LISABON - Šestnásťročný portugalský študent v škole zranil nožom štyroch ľudí, lebo sa údajne pokúšal napodobniť masaker, ku ktorému došlo v roku 1999 na strednej škole Columbine v americkom štáte Colorado. Informovala o tom miestna polícia, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral na strednej škole v meste Massamá, približne desať kilometrov od Lisabonu. Medzi obeťami sú štyria študenti a 40-ročný zamestnanec školy. Jedna z obetí, 16-ročný chlapec, je vo vážnom stave, ale jeho život nie je v ohrození.

Útočník, ktorého meno polícia nezverejnila, najprv vyvolal paniku pomocou výbuchu a potom začal dvoma kuchynskými nožmi napádať študentov a zamestnancov školy zhromaždených na školskom dvore. Polícia ho zneškodnila skôr, ako stihol zraniť ďalších ľudí.

Na liste papiera, ktorý polícia našla u páchateľa, mladík napísal, že mal v úmysle zabiť 60 ľudí a potom spáchať samovraždu, aby napodobnil krviprelievanie, ku ktorému došlo na strednej škole Columbine v roku 1999, keď dvaja študenti zastrelili 13 ľudí a následne spáchali samovraždu.

V taške, ktorú mal útočník pri sebe, sa našli nože, paralyzér, výbušniny, fľaše s alkoholom a zápalky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona