Tragédia na Sibíri: Zrútil sa vrtuľník, zahynulo najmenej 10 ľudí

NETKY.SK • 26 November 2015, 10:56 • 2 min
Tragédia na Sibíri: Zrútil sa vrtuľník, zahynulo najmenej 10 ľudí

MOSKVA - Najmenej 10 mŕtvych a 15 zranených si vyžiadala dnes nehoda vrtuľníka prepravujúceho pracovníkov ťažobného priemyslu v ruskom Krasnojarskom kraji. S odvolaním sa na ruské zdroje o tom informujú agentúry AP a Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov ruských predstaviteľov a agentúr, z ktorých vychádza AP, zahynulo pri zrútení vrtuľníka desať z 25 osôb smerujúcich z mesta Igarka k odľahlému ropnému a plynovému poľu Vankor. Stroj typu Mi-8 havaroval zo zatiaľ nezistenej príčiny dva kilometre od Igarky na brehu rieky Jenisej.

 

Agentúra Reuters uvádza, že podľa údajov na internetovej stránke dopravnej prokuratúry pre západosibírsky región si táto udalosť vyžiadala 15 obetí na životoch. Dodáva, že na palube vrtuľníka sa nachádzalo namiesto 25 až 26 osôb vrátane štyroch členov posádky.

 

Ťažobné pole Vankor ležiace západne od Igarky je prístupné len pomocou vrtuľníka, alebo v zimnom období pozemnou dopravou po zamrznutej rieke. Prevádzkovateľom je pobočka štátneho ropného podniku Rosnefť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona