Tragédia na rozostavanom tuneli pri Levoči: Zasypalo robotníkov, jeden mŕtvy

NETKY.SK • 12 August 2013, 09:19 • 2 min
Tragédia na rozostavanom tuneli pri Levoči: Zasypalo robotníkov, jeden mŕtvy

LEVOČA – Pri výbuchu v štôlni v rozostavanom tuneli Šibeník, na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov, dnes zahynul jeden robotník, ďalší piati utrpeli zranenia, z nich jeden ťažké. Prípadom sa už zaoberá aj Obvodný banský úrad (OBÚ) v Spišskej Novej Vsi.

slovakia

left justify in out

"Áno, môžem potvrdiť, že udalosť vyšetrujeme, naši príslušníci sú momentálne na mieste, nič bližšie povedať neviem," uviedol pre TASR Vincent Spišák z OBÚ v Spišskej Novej Vsi. Dvoch zranených robotníkov, jedného ťažšie a jedného ľahšie, previezli do popradskej nemocnice, obaja sú hospitalizovaní na oddelení traumatológie. "Ťažšie zraneného lekári momentálne podrobujú ďalším vyšetreniam a čaká ho operácia. Podľa mojich informácií má cudzie teleso v tele, ktoré mu treba vybrať," uviedla pre TASR hovorkyňa Nemocnice Poprad, a. s., Sylvia Galajda. 

Ľahšie zranený robotník je momentálne na pozorovaní. Obaja majú tržné rany, odreniny a boli doudieraní od kameňov, ťažšie zranený má aj jemné popáleniny kože. Ďalších zranených robotníkov previezli do iných nemocníc.

Hovorkyňa levočskej nemocnice Marta Csergeová uviedla, že jedného robotníka ošetrili aj v Levoči, hneď ho však prepustili. Jeden zranený je momentálne hospitalizovaný na jednom z tunajších oddelení. "Tento si však neželá, aby bol jeho zdravotný stav medializovaný, jediné, čo môžem potvrdiť, že je mimo ohrozenia života," dodala. 

Ďalšieho zraneného vo veľmi vážnom stave previezli do nemocnice v Spišskej Novej Vsi. "Momentálne leží na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, kde sa snažíme zastabilizovať jeho zdravotný stav. Keď sa to lekárom podarí, bude vrtuľníkom prevezený do Košíc," dodala hovorkyňa Sveta zdravia Zuzana Gajdošíková. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona