Tragédia na plavárni: Chlapec sa zasekol v odtoku bazéna a zomrel

NETKY.SK • 2 December 2015, 12:47 • 2 min
Tragédia na plavárni: Chlapec sa zasekol v odtoku bazéna a zomrel

BRATISLAVA/ BANSKÁ BYSTRICA - Tragédiou sa skončilo pondelkové plávanie v bazéne v Banskej Štiavnici. Iba 10-ročný chlapec sa zasekol v odtoku bazéna a zomrel na následky toho, že bol dlhý čas pod vodou.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, v prípade začal vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom trestné stíhanie za prečin všeobecné ohrozenie, za ktorý hrozí väzenie dva až päť rokov. "Páchateľ nezabezpečil dostatočným spôsobom prekrytie vyústenia bazénovodu, ktorý sa nachádza na dne bazéna v hĺbke štyri metre pod štartovacími blokmi v plavárni v Banskej Štiavnici," uviedla ďalej Falániová. Následkom toho v utorok 1. decembra približne o 16:35, keď bolo pri bazéne minimálne 15 detí, členov plaveckého klubu, sa 10-ročný chlapec z Banskej Štiavnice doposiaľ neznámym spôsobom dostal do vyústenia bazénovodu, kde sa zasekol. Aj napriek úsiliu štyroch osôb sa ho z otvoru nepodarilo hneď vyslobodiť a pod vodou bol približne sedem až osem minút. Podľa predbežnej lekárskej správy došlo k ťažkému ublíženiu na zdraví, odumretiu mozgu a chlapec dnes ráno v nemocnici v Banskej Bystrici zomrel. Prípad sa vyšetruje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies