Tragédia na odbernom mieste! Muž zomrel, keď čakal na pretestovanie, inde zas úradoval opitý lekár

NETKY.SK • 7 November 2020, 12:19 • 2 min
Tragédia na odbernom mieste! Muž zomrel, keď čakal na pretestovanie, inde zas úradoval opitý lekár

PREŠOV - Na jednom z odberných miest v rámci druhého kola testovania na ochorenie COVID-19 v Prešove došlo k tragickej udalosti. Starší muž čakal v rade, keď dostal infarkt.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako informoval hovorca mesta Vladimír Tomek, jeden zo záujemcov o testovanie na odbernom mieste pri Základnej škole na ulici Matice slovenskej dostal infarkt. "Na miesto boli okamžite privolaní záchranári, ktorí poskytli 68-ročnému mužovi prvú pomoc," povedal Tomek.

 

Mužovi už nedokázali pomôcť

Podľa Jozefa Minára z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby prítomní zdravotníci okamžite začali s kardiopulmonálnou resuscitáciou. "Privolali záchrannú zdravotnú službu, ktorá následne v resuscitácii pokračovala. Bohužiaľ, neúspešne, nepodarilo sa ho už oživiť," dodal Minár.

 

Mestá v Prešovskom kraji okrem tejto nešťasnej udalosti nezaznamenali žiadne problémy. Všetky odberné miesta otvorili  načas. "Testujeme v meste na štyroch testovacích miestach. Zatiaľ nemáme žiadne problémy. Všetky tímy sú plne obsadené," uviedol primátor Medzilaboriec Vladislav Višňovský. V meste evidujú podľa jeho slov 4400 ľudí vo veku od desať do 65 rokov.

 

 

Z Prešova hlásia aj výrazne nižšie čakacie doby v porovnaní s uplynulým víkendom. Ostatné regióny sú na tom podobne, nehlásia žiadne výraznejšie problémy a oveľa nižšie čakacie doby, ako tomu bolo v priebehu minulého víkendu.

 

Súvisiaci článok: Pozrite si zoznam odberových miest zriadených v "zelených okresoch"

 

Odbery v Rimavskej Sobote vykonával opitý lekár

K nepríjemnému incidentu došlo aj v Banskobystrickom kraji v okrese Rimavská Sobota. Lekárovi z odberného tímu polícia namerala takmer dve promile. Podguráženému lekárovi tak hrozí trestné stíhanie za ohrozenie zdravia pod vplyvom návykovej látky.

 

"Keďže svojím konaním mohol ohroziť životy a zdravie občanov, hrozí mu trestné stíhanie za trestný čin Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky!," uviedla polícia v príspevku na Facebooku. 

 

"Išlo o 54-ročného lekára z Rimavskej Soboty, ktorý pri dychovej skúške nafúkal 1,88 promile," priblížili ochrancovia zákona. "Keďže svojím konaním mohol ohroziť životy a zdravie občanov, hrozí mu trestné stíhanie za trestný čin Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," dodali policajti.

 

Mohlo by vás zaujímať: V prípade, že ste sa nezúčastnili prvého kola celoplošného testovania, na druhé ísť nemôžete

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies