Tragédia na koncerte. Dôchodca skočil do davu a zabil dvoch ľudí

NETKY.SK • 3 November 2021, 07:33 • 2 min
Tragédia na koncerte. Dôchodca skočil do davu a zabil dvoch ľudí

ŠTOKHOLM - Koncert bol zorganizovaný na počesť dvoch legiend slávnej hudobnej skupiny ABBA – Björna Ulvaeusa a Bennyho Anderssona.

slovakia

left justify in out

Dve osoby prišli o život a jedna utrpela zranenia v utorok vo švédskom meste Uppsala, po tom, čo zo siedmeho poschodia koncertnej haly spadol alebo skočil starší muž. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu.

 

"Dostali sme telefonát, že niekto skočil alebo spadol z veľkej výšky vo vnútri koncertnej haly v centre Uppsaly," povedal pre AFP hovorca polície Magnus Jansson Klarin.

 

Muž vo veku nad 80 rokov neprežil pád do otvoreného priestoru vo foyer z výšky siedmeho poschodia. O život prišiel aj muž veku nad 60 rokov, ktorého pri páde zasiahol. Druhá zasiahnutá osoba, žena v rovnakom veku, taktiež utrpela zranenia, ale nie je v ohrození života.

 

Polícia celú budovu najprv uzavrela, aby mohla vypočuť svedkov incidentu, avšak neskôr dovolila ľuďom odísť. "Zatiaľ je príliš skoro hovoriť o tom, či došlo k trestnému činu," povedal policajný hovorca.

 

K nešťastiu došlo pred 19:00 hodinou, v čase, keď sa v budove schádzalo približne 1 000 návštevníkov koncertu na počesť dvoch legiend slávnej hudobnej skupiny ABBA Björna Ulvaeusa a Bennyho Anderssona, na ktorom mali zaznieť cover verzie ich skladieb. Podujatie, ktoré sa malo začať o 19:30 hodine, bolo v dôsledku uvedenej tragédie zrušené.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies