Tragédia na dovolenke v Turecku: Zomrel sudca Najvyššieho súdu Milan Karabin

NETKY.SK • 1 September 2015, 15:00 • 2 min
Tragédia na dovolenke v Turecku: Zomrel sudca Najvyššieho súdu Milan Karabin

BRATISLAVA - Sudca Najvyššieho súdu a jeho bývalý predseda v rokoch 1996 až 1997 a 2003 až 2008 Milan Karabin zomrel na dovolenke v Turecku.

slovakia

left justify in out

Dostal infarkt počas plávania v mori a utopil sa. Informujú Denník N a portál tvnoviny.sk. Karabin pracoval v senáte s Jurajom Klimentom a Petrom Szabom. Od dnes je v tomto senáte po zmene rozvrhu práce na súde aj Štefan Harabin.


“Emeritný predseda Najvyššieho súdu pán Milan Karabin bol prototypom slušného a čestného sudcu, ktorý za každých okolností presadzoval idey spravodlivosti pre všetkých rovnako. Svetlé stránky rozhodovacej činnosti Najvyššieho súdu budú navždy spojené s jeho menom. Česť jeho pamiatke!” napísal Denníku N predseda senátu Kliment.

 

Milan Karabin sa narodil  v Matejovciach v okrese Poprad, kde aj absolvoval základnú školu. V roku 1968 sa rozhodol pre ekonomickú školu v Košiciach a po úspešnom ukončení ho viedli nohy do Prahy, kde v roku 1973 začal študovať na Právnickej fakulte Karlovej univerzity. Po úspešnom zložení rigoróznej skúšky získal titul doktora práv.

 

Bol ženatý a mal jedného syna. Ovládal anglický a nemecký jazyk. Karabin by sa dožil 21. septembra 66 rokov. Ku koncu roku plánoval odísť do dôchodku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies