Tragédia: Islamský štát zavraždil ďalších 12 fanúšikov Realu Madrid počas finále Ligy majstrov

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 19:18 • 2 min
Tragédia: Islamský štát zavraždil ďalších 12 fanúšikov Realu Madrid počas finále Ligy majstrov

BAAKOUBA – Oslavy Realu Madrid dnes dostali trpkú príchuť, keď sa objavili správy o tragickom teroristickom útoku Islamského štátu v Iraku. Útok sa odohral počas finále Ligy majstrov a bol namierený proti fanúšikom španielskeho veľkoklubu.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia Realu Madrid sledovali zápas v Baakoube, ktorý leží 60 kilometrov severne od Bagdadu. Tesne pred penaltovým rozstrelom k nim vtrhli štyria teroristi a spustili streľbu. O život prišlo minimálne 12 irackých fanúšikov Realu Madrid a ďalších ôsmich zranených previezli do blízkej nemocnice. Podľa denníka AS iracké úrady pripisujú útok Islamskému štátu.
 

Druhý útok IŠ proti irackým fanúšikom Realu Madrid

Začiatkom mája bolo zavraždených 16 irackých fanúšikov Realu Madrid v neďalekom meste Samarra, ktoré leží približne 125 kilometrov severne od Bagdadu. K útoku došlo v miestno fanúšikovskom klube a okrem mŕtvych bolo aj mnoho zranených. Podľa tejto brutálnej teroristickej organizácie je futbal antimoslimský.

Po finálovom rozstrele prezident klubu Florentino Peréz venoval výhru fanúšikom Realu Madrid, ktorí zahynuli počas brutálneho teroristického útoku začiatkom mája.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies